Claudine van der Gouw competitiedag in Reuver op zaterdag 21 juni a.s.

Op zaterdag 21 juni 2014 wordt in Sportcentrum De Schans in Reuver de Claudine van der Gouw competitiedaggeorganiseerd voor handbewogen rolstoelhockeyers (H-hockey).

Aan deze competitiedag nemen de H-hockeyteams van geheel Zuid-Nederland deel.

Met deze wedstrijddag zal het hockeyseizoen 2013-2014 worden afgesloten. De organiserende Red Dragon H-hockeyers van Stichting Hockey Extra uit Blerick maken een serieuze kans om kampioen te worden van de 2e klasse waardoor ze volgend seizoen mogelijk in de 1e klasse spelen. Tijdens de voorlaatste wedstrijddag in Zoetermeer lieten de spelers zich al van hun sterke kant zien en wonnen alle wedstrijden.

Stichting Hockey Extra bestaat sinds 6 april 2011 officieel als Stichting en is gelieerd aan Hockeyclub Blerick. De club is opgericht om mensen met een lichamelijke beperking in teamverband te kunnen laten hockeyen. Behalve een H-hockey team kent de club ook twee elektrische rolstoelteams, de E-teams. Rolstoelhockey is de enige sport waaraan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel in team- en competitieverband kunnen deelnemen. Momenteel bestaat de club uit 25 enthousiaste leden en dit aantal is groeiende.

De naam van de wedstrijddag is ontleend aan Claudine van der Gouw, de inspirerende coach van het eerste uur. Onder haar bezielende leiding wisten de rolstoelhockeyers de afgelopen jaren op hoog niveau te presteren en sleepten hiermee een aantal titels in de wacht. Claudine van der Gouw heeft het coachen helaas om medische redenen moeten beëindigen.Uit waardering hiervoor wordt deze competitiedag aan haar opgedragen.

De wedstrijden vinden plaats in Sportcentrum “de Schans” aan de Bosdaellaan 1, 5953 BW te Reuver tussen 10.00 en 18.00 uur.
Belangstellende sportliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om de strijdende teams te komen aanmoedigen.

Lid worden van Hockey Extra? Mail dan naar info@hockeyextra.nl
Of kijk voor meer informatie op www.hockeyextra.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top